Overgangsalder

De fleste kvinder går igennem overgangsalderen i alderen 45-55 år. For nogle kommer overgangsalderen tidligere, og for andre senere. Fælles for alle er dog, at østrogenproduktionen gradvist falder.

Det er vigtigt at huske på, at overgangsalderen ikke er en sygdom, men en fase i livet. Kroppen gennemgår mange ændringer på samme måde som under puberteten.

Perioden, før menstruationen helt ophører (kan være fra 6 måneder til 10 år!), er præget af hormonelle forandringer og udsving. Dette betyder, at mange kvinder kan føle sig i fysisk og psykisk ubalance. Denne periode kaldes præmenopause. Når overgangsalderen og den sidste menstruation nærmer sig, falder østrogenniveauet markant.

Mangel på østrogen resulterer let i infektioner og tørhed i skeden med nedsat sexlyst som følge.

Mange kvinder i denne fase af livet tilbydes derfor hormonbehandling. Der kan være mange årsager til, at kvinder vælger at undgå hormonbehandling, herunder frygt for øget risiko for kræft.

Alternativer til hormonbehandling inkluderer smøremidler, geler eller skum, der kan give midlertidig lindring. REPADINA® plus er et godt alternativ til hormonbehandling. Det virker ved at genopbygge slimhinden og har en positiv effekt på skedens pH-værdi, hvilket forebygger infektioner.

Overgangsalderen er en fase, som alle kvinder går igennem. Selvom du ikke længere er frugtbar, behøver dit sexliv ikke at slutte, og du behøver ikke føle ubehag i dit underliv. REPADINA® plus er hurtigtvirkende og kan lindre vaginal tørhed i overgangsalderen.

Kort fortalt:
  • Hormonelle ændringer under overgangsalderen og lavt østrogenniveau kan føre til tørhed i skeden.
  • REPADINA® plus er et hormon- og parabenfrit produkt.
  • REPADINA® plus anbefales som et alternativ til hormoner til behandling af tørhed i skeden.
REPADINA® er til dig, der på den naturlige måde ønsker at påvirke din trivsel og dit sexliv positivt.