Hvad er vaginal tørhed?

Vaginal atrofi er den medicinske betegnelse for en udtynding af væggen (slimhinden) i skeden. Dette er en tilstand, der vil føles som tørhed i skeden, hvilket kan være med til at skabe ubehag og irritation i underlivet og dermed påvirke din trivsel og dit sexliv.

Hvordan opstår vaginal tørhed?
Hovedårsagen til tørhed i skeden er en nedsat eller manglende produktion af kønshormonet østrogen eller en hormonel ubalance. Et lavt østrogenniveau medfører, at de normale celler i skedens slimhinde erstattes af nye celler, som danner en tyndere slimhindevæg. Dette fører til en nedsat fugtighed i skeden. Enderne på nervetrådene kommer tættere på skedens vægge og bliver derved mere følsomme over for gnidningsberøring eksempelvis ved samleje eller anden form for penetrering. De almindelige bakterier, der normalt er til stede ved et sundt og balanceret underliv, forsvinder, fordi skedens pH-værdi bliver mindre sur, og dermed øges risikoen for infektioner i underlivet.

Hvem bliver ramt af vaginal tørhed?
Faktisk bliver flere kvinder, end man måske skulle tro, ramt af vaginal tørhed. En undersøgelse viser, at 9 ud af 10 kvinder oplever at have en tør skede mindst én gang i løbet af deres liv. Derfor er det et meget stort problem blandt kvinder men ikke en tilstand, man skal frygte. Graden af tørhed varierer – hos nogle er den kortvarig, mens den hos andre er et større problem.

Der er forskellige årsager og livssituationer, som påvirker, hvor udsat en kvinde er. Ved den kortvarige tørhed i underlivet kan årsagen være stramtsiddende bukser, stress eller hård fysisk træning. Den mere langvarige tørhed kan skyldes overgangsalderen eller tiden efter denne samt under og efter kræftbehandling, graviditet og fødsel. Den kan sågar skyldes bivirkninger fra bestemte typer medicin eller sygdomme som fx Sjøgrens syndrom.

Hvordan behandles vaginal tørhed?
Tørhed i skeden er et hyppigt problem, som mange kvinder lever med og forsøger at behandle. Man vil typisk anbefale en hormonbehandling, som vil erstatte kvindens egen naturlige og manglende hormonproduktion. Dog kan sådanne typer behandling omfatte særlige problemstillinger. Derfor anbefaler vi Repadina® plus, som er et meget attraktivt alternativ og supernemt at bruge.

Repadina® plus fremmer fugtigheden i skeden via genopbygning af slimhinden samt blødgør væggene ved hjælp af mandelolie. Helingen af slimhinden forbedres ved hjælp af hyaluronsyre, som er en naturlig del af kroppens byggesten. Desuden har Repadina® plus en positiv indvirkning på skedens pH, hvilket er med til at mindske risikoen for underlivsinfektioner. Repadina® pluser fri for både hormoner, parabener (konserveringsmidler) og parfume. Repadina® plus er for dig, som ønsker en mere naturlig løsning på vaginal tørhed, og midlet kan købes hos adskillige forhandlere og apoteker Danmark rundt.

Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål angående Repadina® plus, er du mere end velkommen til at kontakte os via telefon eller på mail. Du kan også tjekke hyppigt stillede spørgsmål her på vores hjemmeside, hvor du oftest vil kunne finde svaret.

Kort fortalt:
  • Tørhed i skeden skyldes ofte nedsat eller manglende østrogenniveau.
  • 9 ud af 10 kvinder oplever tørhed i skeden i løbet af livet.
  • Tørhed i skeden behandles typisk med hormoner eller et produkt som Repadina® plus som alternativ til hormonbehandling.
Til dig, der ønsker at påvirke din trivsel og dit sexliv i en positiv retning