Hvad er vaginal tørhed?

Vaginal atrofi er den medicinske betegnelse for en fortynding af væggen (slimhinden) i skeden. Dette er en tilstand, der opleves som tørhed i skeden.

Hvorfor tørhed?
Den primære årsag til tørhed i skeden er et fald eller mangel på østrogenniveau (kønshormon) eller en ubalance i hormonerne. Lavt østrogenniveau medfører, at de normale celler i skedens slimhinde erstattes af nye celler, som danner en meget tyndere slimhinde. Dette resulterer i mindre fugtighed i skeden. Nervetrådenes ender kommer tættere på skeden og bliver dermed mere følsomme over for friktion, f.eks. under samleje.

Hvem påvirkes af vaginal tørhed?
Det antages, at op til 9 ud af 10 kvinder kan opleve tørhed i skeden på et tidspunkt i deres liv. For nogle kvinder er det midlertidigt, for andre er det et mere vedvarende problem. Der er forskellige livssituationer, hvor du er specielt udsat. Af midlertidig karakter kan nævnes tørhed på grund af stramme bukser, stress eller hård fysisk træning. Af mere permanent karakter kan nævnes tørhed under og efter overgangsalderen, under og efter kræftbehandling, under graviditet og efter fødsel, bivirkninger af medicin samt sygdomme som f.eks. Sjögrens syndrom.

Hvordan behandles vaginal tørhed?
Tørhed i skeden er et stort problem, som mange kvinder lever med. Normalt anbefales hormonbehandling som erstatning for kvindens manglende hormonproduktion. Denne type behandling kan imidlertid i visse tilfælde medføre problemer. REPADINA® plus er et attraktivt alternativ til hormonbehandling, da det fremmer fugtigheden i skeden gennem genopbygning af slimhinden. Ud over at være fri for hormoner indeholder REPADINA® plus hverken parabener (konserveringsmidler) eller parfume.

Kort fortalt:
  • Tørhed i skeden skyldes ofte nedsatte eller mangelfulde østrogenniveauer.
  • Mange kvinder oplever vaginal tørhed på et tidspunkt i deres liv.
  • Tørhed i skeden behandles normalt med hormoner. REPADINA® plus kan være et alternativ till hormonbehandling.
Vaginal tørhed kan påvirke dit sexliv og livskvalitet negativt. REPADINA® plus indeholder hyaluronsyre og er et hurtigtvirkende produkt mod vaginal tørhed.