Cancer Care

Takket være forbedrede behandlingsmetode overlever flere og flere kvinder kræft. Sygdommen og livet som overlevende er dog vanskelig, og du har ikke brug for at skulle bekymre dig om vaginal tørhed.

Behandling af brystkræft indebærer ofte kirurgi, hvor dele eller hele brystet fjernes. Hertil kommer strålebehandling, kemoterapi og anti-hormonbehandling.

Kemoterapi virker ved at dræbe kræftcellerne eller hindre dem i at vokse. Kemoterapi kan også virke ved at hæmme dannelsen af de kvindelige kønshormoner i æggestokkene. Mange kvinder føler dette ved, at de får uregelmæssige blødninger, hedeture, humørsvingninger og tørhed i skeden. Nogle typer kemoterapi kan også give irritation i skeden. Strålebehandling virker også ved at dræbe kræftceller. For nogle kvinder vil strålebehandlingen føre til reduceret produktion af hormoner med tørhed i skeden til følge. Kvinder med hormonfølsom brystkræft behandles med anti-hormon behandling også kaldet aromatasehæmmere eller tamoxifen. Her anbefales det som oftest at undgå hormontilskud, da det kan øge risikoen for tilbagefald. Da der i disse tilfælde er meget lavt østrogenniveau, vil kvinder i denne situation være specielt udsat for tørhed i skeden.

Behandling af kræft i underlivet kan indebære kirurgiske indgreb, kemoterapi og strålebehandling. Kirurgiske indgreb i underlivet kan gøre slimhinden i skeden øm og tør. Hvis æggestokkene fjernes, fjerner man også kvindens egen evne til at producere østrogen. Både kemoterapi og strålebehandling af underlivet kan hæmme dannelsen af kvindelige kønshormoner.

Ved behandling for kræft anbefales det oftest ikke at bruge medicin, som indeholder hormoner eller stoffer, der påvirker hormonerne. Repadina® plus, som er et hormonfrit og parabenfrit produkt, er derfor et anbefalet første valg imod tørhed i skeden som alternativ til hormonbehandling.

Kort fortalt:
  • Der er adskillige grunde til, at kvinder med kræft i bryst og underliv ofte fravælger hormonbehandling imod tørhed i skeden.
  • Repadina® plus er et hormon-, parfume- og parabenfrit produkt.
  • Repadina® plus er et naturligt 1. valg imod tørhed i skeden som alternativ til hormonbehandling.
Til dig, der på den naturlige måde ønsker at påvirke din trivsel og dit sexliv i en positiv retning