Cancer Care

Takket være forbedrede behandlingsmetoder overlever flere og flere kvinder kræft. Sygdommen og livet som overlevende er dog svært, og du skal derfor ikke bekymre dig om vaginal tørhed.

Behandling af brystkræft indebærer ofte kirurgisk indgreb, hvor dele af eller hele brystet fjernes. Dertil kommer strålebehandling, kemoterapi og antihormonbehandling.

Kemoterapi virker ved at dræbe kræftcellerne eller forhindre deres vækst. Kemoterapi kan også virke ved at hæmme dannelsen af det kvindelige kønshormon i æggestokkene. Mange kvinder oplever uregelmæssig blødning, hedeture, humørsvingninger og tørhed i skeden. Visse typer kemoterapi kan også forårsage irritation i skeden. Strålebehandling virker også ved at dræbe kræftceller. For nogle kvinder kan strålebehandlingen føre til nedsat produktion af hormoner med tørhed i skeden som følge. Kvinder med hormonfølsom brystkræft behandles med antihormoner, også kendt som aromatasehæmmere eller tamoxifen. I disse tilfælde anbefales det normalt at undgå hormontilskud, da disse kan øge risikoen for tilbagefald. Da østrogenniveauet i disse tilfælde er meget lavt, vil kvinder i denne situation være særligt udsatte for tørhed i skeden.

Behandling af kræft i underlivet kan indebære kirurgiske indgreb, kemoterapi og strålebehandling. Kirurgiske indgreb i underlivet kan gøre slimhinden i skeden øm og tør. Hvis æggestokkene fjernes, forsvinder også kvindens evne til selv at producere østrogen. Både kemoterapi og strålebehandling af underlivet kan hæmme dannelse af kvindelige kønshormoner.

Ved behandling af kræft anbefales det normalt ikke at bruge medicin, der indeholder hormoner eller stoffer, som påvirker hormonerne. Da REPADINA® plus er et hormon- og parabenfrit produkt, anbefales det som et alternativ til hormoner ved behandling af tørhed i skeden.

Kort fortalt:
  • Der findes flere årsager til, at kvinder med kræft i brystet og underlivet ofte undgår hormonbehandling mod tørhed i skeden.
  • REPADINA® plus er et hormon- og parabenfrit produkt.
  • REPADINA® plus anbefales som et alternativ til hormoner ved behandling af tørhed i skeden.
Vaginal tørhed kan påvirke dit sexliv og livskvalitet negativt. REPADINA® plus indeholder hyaluronsyre og er et hurtigtvirkende produkt mod vaginal tørhed.