Overgangsalder

De fleste kvinder kommer i overgangsalderen i 45-55 års alderen. For nogle kommer menopausen tidligere og for andre senere. Ens for alle er det, at østrogenproduktionen langsomt aftager.

Det er vigtigt at huske, at overgangsalderen ikke er en sygdom, men en livsfase. Kroppen går igennem flere forandringer, på samme måde som den gjorde i puberteten.

I tiden før man stopper med at menstruere (som kan vare fra 6 måneder til 10 år!) svinger hormonerne meget. Dette gør, at mange kvinder kan føle sig i fysisk og psykisk ubalance. Denne periode kaldes præmenopause. Når menopausen og sidste menstruation nærmer sig, daler østrogenniveauet kraftigt.

Østrogenmanglen i skeden resulterer let i infektioner i skeden og tørhed med nedsat sexlyst til følge.

Mange kvinder får derfor tilbudt hormonbehandling i denne livsfase. Der kan være mange årsager til, at kvinder fravælger hormonbehandling – bl.a. frygten for en forøget kræftrisiko.

Alternativer til hormonbehandling er glidecremer, geleer eller skum, som kan give midlertidig lindring. Repadina® plus er et godt alternativ til hormonbehandling. Det virker ved at genopbygge slimhinden og har en positiv effekt på skedens pH, hvilket forebygger infektioner.

Overgangsalderen er en livsfase, som alle kvinder går igennem. Selvom du ikke er frugtbar mere, behøver dit sexliv ikke at være et overstået kapitel, og du bør ikke føle ubehag i underlivet. Med naturlige og sikre midler som Repadina® plus kan du trygt gå overgangsalderen i møde.

Kort fortalt:
  • Hormonelle forandringer i overgangsalderen og lavt østrogenniveau kan føre til tørhed i skeden.
  • Repadina® plus er et hormon-, parfume- og parabenfrit produkt.
  • Repadina® plus er et naturligt 1. valg imod tørhed i skeden som alternativ til hormonbehandling.
Til dig, der på den naturlige måde ønsker at påvirke din trivsel og dit sexliv i en positiv retning