Sjögrens syndrom og andre sygdomme

Der findes andre kroniske sygdomme, der har lignende symptomer som Sjögrens syndrom, såsom systemisk lupus erythematosus (SLE), lichen diabetes og lichen sclerosus (LS).

Lichen sclerosus (også kendt som LS) er en kronisk autoimmun sygdom, der kan opstå på ethvert tidspunkt i livet og kan ses overalt på hud og slimhinder, men mest almindeligt på de ydre kønsorganer. Årsagen til sygdommen er ukendt. Symptomerne varierer og viser sig i større eller mindre grad i ugentlige perioder, efterfulgt af perioder hvor symptomerne ikke er så udtalte. De mest almindelige symptomer er smerte, ubehag, brændende fornemmelse, stikken, kløe og følelse af tørhed, som om området er blevet slebet med sandpapir. Området omkring mellemkødet og skedeindgangen kan føles stift og stramt, og samleje kan være smertefuldt eller umuligt.

Alle de nævnte sygdomme er autoimmun sygdomme, hvor de tørre slimhinder ikke nødvendigvis skyldes et lavt østrogenniveau, hvilket normalt er årsagen til tørhed i skeden. Derfor er hormonbehandling heller ikke et valg ved behandling af tørhed i skeden, der skyldes disse sygdomme.

REPADINA® plus er fri for hormoner og parabener.

Kort fortalt:
  • Der findes flere autoimmune sygdomme, hvor tørhed i skeden ikke skyldes lavt hormonniveau
  • REPADINA® plus er en hormon- og parabenfri produkt.
  • REPADINA® plus kan være et alternativ for dig, hvis tørhed i skeden skyldes en autoimmun sygdom.
Vaginal tørhed kan påvirke dit sexliv og livskvalitet negativt. REPADINA® plus indeholder hyaluronsyre og er et hurtigtvirkende produkt mod vaginal tørhed.